1 op 1 Coaching met Johann

Je partner tot innerlijke rust
Ik weet het niet beter dan jij, ik help je alleen zien wat je in je hebt

Je voelt aan alles dat het tijd is om te veranderen

maar je weet niet precies hoe?

Om te beginnen, weet dat je niet alleen bent. We hebben allemaal goede redenen om verwijderd te raken van wie we zijn en wat we willen. Noem het verplichtingen, zorg voor anderen, lasten, etc. Vaak worden die redenen als excuses gezien, maar je intenties om het ‘goed voor elkaar’ te hebben zijn goed.

Het enige is dat je focus te lang en te scherp over die dingen blijft. Op een gegeven moment doe je alles op de automatische piloot en om vooral niet te verliezen wat je hebt opgebouwd. Toch moet je trots zijn op alles wat je hebt gedaan. Kijk goed naar alles wat je wel bereikt hebt. Het is alleen nu tijd om te leven en niet alleen overleven. Ruimte voor jezelf creëren op verschillende gebieden van je leven ligt op handbereik. Je hebt alleen iemand nodig om je te laten zien ‘hoe’. Voor je het weet zal je jezelf afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.   

 

Doelen bepalen

Ten eerste kan ik je alleen helpen als je dat zelf wilt. Als het van anderen moet, dan weet ik uit ervaring dat het niet werkt.

Kom je omdat je beperkingen ervaart om meer van je leven te kunnen genieten, dan kunnen we samen aan de slag.

De eerste stap is om je doelen echt duidelijk, specifiek en meetbaar te maken. 

Overtuigingen ombuigen

Door (negatieve) ervaringen komen (negatieve) overtuigingen. Door (negatieve) overtuigingen wordt de ruimte voor nieuwe (positieve) ervaringen kleiner, wat alleen de negatieve overtuigingen bevestigt. Een vicieuze cirkel die voor velen bekend is.

Omdat we je ervaringen niet kunnen veranderen spenderen we hier niet teveel tijd aan. We kijken vooral naar je overtuigingen. We willen namelijk weten of ze kloppen of dat ze je juist beperken. 

Kortom, we kijken op welke gebied je het meest van jezelf verwijderd ben geraakt en hoe je dat kan veranderen (alleen als je dat zelf wilt).

Ruimte voor vreugde

Doelen bepalen en patronen doorbreken klinkt als werk en dat is het ook. Je moet het willen.

Je moet een duik durven nemen in je innerlijke wereld. Het is een ontzettend boeiend proces, maar soms ook zwaar. Als je dit doet dan zal je gelukkig snel ervaren dat je veel ruimte voor jezelf kunt creëren. Meer genieten wordt op een gegeven moment vanzelfsprekend.

Je leert om minder naar negatieve gedachtes te luisteren en om volledig te accepteren wie je bent. Je hebt deze wereld veel te bieden.

Follow-up

Het doel van dit coachingstraject is om je handvatten te geven, waarmee je zelfstandig verder kunt. Ik geloof er heilig in dat je al alles in je hebt om het alleen te kunnen; Ik help jou alleen om het zelf te zien.

Wel is het veelvoorkomend en normaal om na afloop van een traject te twijfelen. Twijfels als “Kan ik het wel alleen?” en “Waarom heb ik soms nog een terugslag?”.

Als dit gebeurt dan kun je nog contact met mij opnemen. Ervaring laat echter zien dat het meer gaat om tijdelijke angst dan dat je het werkelijk niet zelf kan.

Waarom kiezen

voor Silver-Line coaching?

 

1. Ervaren manager

Van oorsprong ben ik altijd manager geweest. Ik heb leiding gegeven aan teams van 20 tot 50 medewerkers. Ik weet heel goed wat het is om een drukke baan met veel verantwoordelijkheden te hebben. Waar ik energie van kreeg was vooral het coachen van mijn medewerkers.

Ik wilde het beste uit elke collega halen door ze vanuit hun kracht te laten werken. Mijn doel was om veiligheid, ruimte, rust en plezier te creëren, zodat ze zelf gemotiveerd waren om te presteren.

2. Hart voor de zorg

Zolang ik heb me kan herinneren heb ik voor commerciële bedrijven gewerkt. Ik leerde veel, maar ik miste altijd iets. Door als vrijwilliger voor ziekenhuizen en welzijnsorganisaties te werken heb ik ontdekt wat ‘zorg’ was. Nu wil ik niks anders meer dan werken vanuit mijn hart, gevoel en met mensen.

3. Op maat coaching

Sommige coaches profileren zich zelf als “allesweters” met kant-en-klare oplossingen voor elke klant. Ik geloof daar niet in. Wat mijn werk zo interessant maakt, is dat jij dus uniek bent. De enige specialist op het gebied van je leven ben jij zelf. Daarom wil ik je eerst goed leren kennen om je te helpen de inzichten te krijgen die voor jou belangrijk zijn. Een belangrijk onderdeel van coaching voor mij is ontspanning.

4. Kennis en achtergrond

Uiteraard heb ik coachingsopleidingen gevolgd en diploma’s behaald. Dit is een goede basis om coach te worden, maar zeker niet genoeg. Het meeste heb ik geleerd door aan mezelf te werken. Ik heb verschillende therapieën gehad, cursussen gevolgd, coaching gehad, boeken gelezen, etc. Mijn kracht ligt in mijn diepe interesse in de mens en mijn constante behoefte om hierover meer te leren.

Ik weet in dat opzicht al veel, maar ook nog zo weinig. Die nederigheid is de basis van mijn oprechte interesse in jou en mijn wil om je te helpen.

5. Ik heb het ook moeilijk gehad

Coach worden zonder levenservaring lijkt mij moeilijk. Je hoeft je als coach zeker niet in alle situaties van je klant te kunnen verplaatsen, maar zelf weten wat pijn, angst of twijfels zijn helpt mij om anderen te begrijpen. Ik heb zelf genoeg meegemaakt om niet alleen empathisch te kunnen zijn met jou, maar ook om je te helpen relativeren.

Heb je nog vragen?