Een moment van rust

Je hebt het verdiend
Reserveer

Wat is Celullite? 

Met cellulite of sinaasappelhuid wordt een wat bobbelige structuur in de huid  bedoeld. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulitis moet niet verward worden met cellulitis. Hiermee wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Vooral vrouwen krijgen cellulite op dijen, benen en billen doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid (hypodermisch) ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen.

Niet je schuld.

85 tot 92 procent van alle vrouwen in meer of mindere mate cellulite hebben. Het vetpercentage van het lichaam heeft geen enkel verband met de mate van cellulite.

Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren. Sommige kan je iets aan doen (levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging) maar andere ook weer niet (hormonale veranderingen, genetische achtergrond, verminderd effectiviteit in het lymfedrainagesysteem etc.

Wel of niet iets aan doen? 

De bobbelige uitstraling die de huid door cellulite krijgt, past zogenaamd vaak niet in het schoonheidsideaal van slank en strak. Ik sta echter niet achter. Ik bied deze behandeling alleen omdat iedereen mag kiezen waar hij/zij blij van wordt maar niet omdat het volgens mij moet. Wie de keus echter maakt om behandeld te worden zal tevreden zijn met de resultaten. 

Anti-cellulite massage

De behandeling:

Ten eerste bestaat de ”cupping” methode al eeuwen met name vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Het basisprincipe is dat het verbeterd duidelijk de bloedcirculatie. Het wordt tegenwoordig zowel voor spiermassage als voor het verminderen van cellulitis gebruikt. 

De cups werken als zuignappen die glijden op de gewenste zones waardoor je de bloedsomloop en het bindweefsel stimuleert. De boosdoener bij cellulitis is de vetophoping die zorgt voor deukjes in de huid. Doordat de huid met de cups vacuüm wordt getrokken, wordt deze vetophoping afgebroken. 

Werkt het echt? JA!

Naast de vele positieve ervaring in de praktijk zijn er ook studie gedaan op het effect van ”cupping” om cellulite te verminderen. De conclusie is dat deze methode niet alleen effectief is, maar ook veilig en niet invasief.

 De nadelen:

De behandeling heeft de meest resultaten in een kuur van ongeveer 8 behandelingen in een tijdspan van 8 tot 10 weken. 

Verder is de behandeling niet per se prettig om te onderaan. Er gebeurt namelijk echt iets op bindweefsel niveau wat leidt (vooral in het begin) in een rood to blauw huid. Maar ja, het doet wel wat het moet doen 🙂 

Nog steeds vragen?