Cellulite behandeling FAQ

Reserveer je behandeling

Cellulite behandeling, vraag en antwoord.

Hoe gaat de cellulite behandeling?

Klik hier voor een korte voorbeeld filmpje.

Bij de eerste behandeling wordt de conditie van de huid en het stadium van de cellulite geobserveerd. Ook wordt gekeken en besproken of er geen contra-indicaties zijn zoals bv spataderen.

De huid wordt eerst warm gemaakt en voorbereid door een stimulerende massage.  We willen vooral de bloedcirculatie op gang krijgen voordat we met de cupping/vacuüm behandeling beginnen. We bouwen, vooral bij de eerste behandeling, daarom langzaam op om te zien hoe de huid van iemand reageert. Omdat de huid gevoeliger bij sommige vrouwen kan zijn, wordt de behandeling altijd aan onze klanten aangepast. Dit is ook een van de redenen dat sommige vrouwen meer behandelingen nodig hebben om resultaten te zien. Mijn motto is wel dat je altijd de kans aan je lichaam moet geven om zichzelf te activeren en herstellen.

Hoe voelt de cellulite behandeling aan?

Hier ook verschilt het per klant. Meestal wordt het (vooral de eerste keer) als niet prettig ervaren. Het vermindert echter in de loop van de kuur. Klanten geven aan dat  dat het zelfs ontspannen kan voelen na 3 of 4 sessies.

Zijn cellulite behandelingen alleen genoeg?

Nee. De klanten bij wie ik de beste resultaten zie, hebben naast de behandelingen ook hun levensstijl aangepakt. Hier hoort sport of beweging en een gezond voedingspatroon bij. Vet eten, alcohol drinken, roken dragen allemaal niet positief aan het veranderen van cellulite en in het algemeen over hoe je huid eruit ziet.

Andersom is het ook zo dat gezond leven niet genoeg is om benen, dijen, billen, gladder te maken. Een lokale behandeling op huid niveau is hiervoor onmisbaar.

Werkt de cellulite behandeling wel?

Ja! Absoluut. Is het een wondermiddel? Nee, natuurlijk niet.

Ik ben jaren geleden begonnen met het geven van bindweefselmassage specifiek voor mensen met slechte doorbloeding in de ledematen. Naast de gezondheidsvoordelen van de behandeling kwam ik keer op keer achter dat het ook een positief cosmetisch effect op het uiterlijk van de huid had, waaronder het verminderen van cellulite. Sindsdien heb ik meer op dit aspect van de behandeling gefocust en dez behandeling verder ontwikkeld. (meer info over de behandeling vind je hier) Vandaag ben ik samen met mijn klanten heel blij met de resultaten die we bereiken.

Hoe lang voor de zomer/bikini seizoen moet ik mee beginnen?

In principe kan je altijd behandeld worden, maar het advies is om met het volgende rekening te houden:

Na elke behandeling heeft je huid tijd nodig om te herstellen van roodheid en/of blauwe plekken (ong. 1 week). Het advies is daarom om in die periode niet volop in de zon te liggen om o.a. pigment verschil te voorkomen. Het beste is dus om je laatste behandeling van de kuur 1 week voor je vakantie in te plannen.

Het klopt verder dat Summer bodies in de winter worden gemaakt.  Dit seizoen is net zoals voor sporten het beste moment om met een cellulite behandeling aan de slag te gaan.

 

Is één celluite behandeling genoeg?

Elke behandeling heeft effect. Echter begin je zichtbare resultaten te zien tussen 3 en 6 behandelingen. Omdat het jaren duurt voordat cellulite zich ontwikkelt, zal het ook maanden duren voordat het op de juiste manier is verminderd.

Dit is ook de reden dat er alleen behandelkuren worden geboden van 5 of 8 behandelingen. Na het afmaken van een volledige kuur, kunnen er losse behandelingen worden geboekt. Dit wordt vaak gedaan om nog meer effect te krijgen of ter onderhoud.

Hoe lang tussen twee cellulite behandelingen?

Dit verschilt per klant, maar gemiddeld is een week precies goed. Het gaat namelijk om de balans te vinden tussen genoeg hersteltijd en het blijven activeren en stimuleren van je huid.

Kan je behandelingen missen of verschuiven tijdens een kuur?

Het kan, maar we raden het af. De efficiency van de kuur ligt onder andere in de opbouw week na week van de intensiteit van de behandelingen. Daarnaast is het ideaal wanneer de wisseling van herstel en prikkel van de huid goed op elkaar afgestemd blijven. Dit is de reden dat we voor het begin van de kuur gelijk alle afspraken in een keer inplannen. 

Ben je na een kuur van behandelingen klaar?

Er is een kuur aan van 5 of 8 sessies mogelijk omdat je de beeste resultaten tussen de beste resultaten bereikt tussen 4 en 6 behandeling. De kuren zijn dus op zichzelf genoeg. Veel klanten willen echter na de kuur 1 à 2 keer per maand nog afspreken om de positieve effecten van de behandelingen te onderhouden.

Zijn er bijwerkingen van de cellulite behandeling ?

Vaak hebben klanten ‘last’ van rode of blauwe plekken na de behandeling. Dit is een normale reactie van de huid die zich telkens herstelt en vernieuwd. Je kan het zien als een teken dat de behandeling werkt, dat het lichaam zijn werk doet.  Omdat je een plaatselijke natuurlijke ontstekingsreactie veroorzaakt, wordt het immuunsysteem gestimuleerd waardoor er witte bloedcellen naar het gebied getransporteerd worden om het weefsel te herstellen.

Ook kan het zijn en dat je een jeuk en/of een beurs gevoel een paar dagen na de behandeling voelt. Dit is ook onschuldig.  De gevoeligheid van de huid wordt vaak minder naarmate de kuur vordert. Die is een teken dat het bloed beter circuleert en zowel de diepe als oppervlakkige lagen van de huid van voedingsstoffen en zuurstof worden voorzien.

Voor wie is de cellulite behandeling niet geschrikt?

De cellulite behandeling is niet alleen een veilige, maar ook een efficiënte methode om cellulite te verminderen. Omdat elke persoon uniek is, kunnen we echter niet alle lichamelijke reacties voorzien.

Je bent zelf te allen tijde verantwoordelijk om de behandelaar te informeren over potentiële contra-indicaties van de behandelingen.

De bekendste contra-indicaties (niet uitsluitend) zijn: Koorts, ontstekingen (huid of algeheel) Infectieziekten, Gebruik van bloedverdunners, Zwangerschap, Bloedziektes, …).

Raadpleeg altijd je arts als je twijfelt of de behandeling voor jou geschrikt is.

Lees onze algemeen voorwaarden voor meer informatie hierover.

 

Hoeveel kost een behandeling?

De tarieven van al onze diensten inclusief cellulite behandelingen vind je hier.

Heb je nog vragen over de cellulite behandeling?

Wil je meer weten over cellulite in het algemeen, klik dan hier.

Mocht je nog vragen hebben over de behandelinge zelf, aarzel dan niet om contact op te nemen via het  online formulier of telefonisch op: 06-41097901.