Cellulite FAQ

Reserveer

Cellulite vraag en antwoord

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen en antwoorden over cellulite. Wil je alles over onze behandeling weten, klik dan hier.

Wat is cellulite?

Met cellulite of sinaasappelhuid wordt een wat bobbelige structuur in de huid bedoeld. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulilte moet niet verward worden met cellulitis. Hiermee wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Ligt het aan jou?

Ja & Nee. 85 tot 92 procent van alle vrouwen hebben cellulite in meer of mindere mate. Het vetpercentage van het lichaam heeft geen enkel verband met de mate van cellulite.

Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren. Voor meeste kan je niks aan doen (hormonale veranderingen, genetische achtergrond, verminderd effectiviteit in het lymfedrainagesysteem etc.). Op levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging heb je wel invloed voor een zichtbaar verschil in resultaat.

Lees hier 5 gezondheidstips tegen cellulite.

Moet ik van mijn cellulite af?

Het hoeft niet hoor! Cellulite is een vrij normale en onschuldig verschijnsel op huid niveau. Meer dan 85 procent van vrouwen en een paar procent dan de mannen hebben cellulite op sommige plekken van hun lichaam (meestal bene, dijen en billen). Het is begrijpelijk dat je misschien het uiterlijk van cellulite niet fijn vind maar je hoeft je in  ieder geval niet voor te  schamen.

Dat gezegd hebbende, wil ik je graag helpen met het verminderen van je cellulite als het voor jou belangrijk is. Daarnaast focust  deze behandeling op het gezond maken en gezond houden van je diepgelegen huid en DAT is sowieso goed en belangrijk voor je. Het is bekend dat heel veel vrouwen een slechte doorbloeding in hun benen hebben door hun sedentaire levensstijl en deze behandeling is perfect hiervoor.

De verschillende stadia van Cellulite?

Stadium 1:  Het “pre-cellulitis” stadium waarin de huid alleen tekenen vertoont wanneer er voorzichtig tussen wijsvinger en duim wordt geknepen.

Stadium 2:  Zonder te knijpen, maar alleen het aanspannen van je spieren, is er een licht bobbelige huid te zien.

Stadium 3:  Ook in ruststand toont de huid duidelijk cellulite en ook vaak striae aan. Meestal is het niet te zien door (strakke) kleding heen.

Stadium 4:  De Cellulite is nog meer zichtbaar, ook van verder af en door (strakke) kleding aan. De huid voelt vaak koud aan en verhard op de bewuste gebieden).

Kan cellulite überhaupt volledig verdwijnen?

Je kan niet  ‘genezen’ van cellulite. In andere woorden, cellulite verdwijnt niet volledig. Alle beweringen dat het wel kan door het gebruik van crèmes of andere behandelingen zijn simpel gezegd onwaar. Wel kan je veel doen om het uiterlijk van je huid te verbeteren zoals het combineren van een gezond leven met een intensief behandeling op huid niveau.

Wat kan ik er verder zelf aan doen?

Zoals eerder gezegd is gezond leven je beste wapen tegen cellulite. Daarnaast kan je goed zorgen voor je huid door o.a. regelmatig te scrubben en je benen/billen in te smeren. Mijn behandeling is het meest efficient in combinatie met sporten en afvallen.

Is er een cellulitecrème die echt werkt?

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. De meeste cellulite crèmes zijn niet alleen heel duur maar werken niet (genoeg) omdat ze niet voldoende geconcentreerd zijn in actieve stoffen. Zoals hierboven gezegd, is insmeren goed voor de hydratie van je huid maar vaak niet meer dan dat.

Helpt borstelen en scrubben tegen cellulite?

Boorstelen en scrubben (met mate) zijn goed om de oppervlakkige dodenhuidcellen de verwijderen en dus glans aan je huid te geven. Cellulite bevindt zich echter in de onderste laag van je huid (hypodermis) en wordt dus niet beïnvloed door oppervlakkig behandelingen.

Let ook op om niet te vaak te borstelen of scrubben. Je huid vormt niet voor niets een beschermingslaag tegen de buiten wereld en die wil je niet beschadigen.

Kan je cellulite verwijderen met dieet en bewegen?

Gezond eten en lichaamsbeweging zijn absoluut essentieel voor elk traject om cellulite te verminderen. Het vraagt wel een lange adem maar de andere voordelen van gezond leven maken het weer goed. Gezond leven is echter niet genoeg om cellulite aan te pakken; een lokale behandeling zoals deze cellulite behandeling onmisbaar.

Helpt veel (water) drinken tegen cellulite?

Was het maar zo makkelijk…

Nee, water vermindert cellulite niet, maar onvoldoende water drinken draagt wel bij aan de vorming van cellulite. Gewoon je 2 liter fles bij de hand houden kan dus geen kwaad.

Wat kan je beter niet eten ?

Over het algemeen te veel calorieën

Te veel suiker

Gefrituurd voedsel / Transvetten

Niks verassend hier.

Wat kan je dan wel eten?

(Niet zoete) Fruit. Grapefruit bij voorbeeld zit niet alleen boordevol vitamine C om collageen te helpen herstellen, maar het bevat ook een vetverbrandend vermogen dat kan helpen bij je stofwisseling en gewichtsverlies.

Ander fruit zoals bessen zijn ook heel geschrikt omdat ze veel polyfenolen en weinig suikers bevatten.

Verder zal een gevarieerd dieet rijk aan vezels, antioxidanten, omega 3 en vitamine C bijdragen aan minder cellulite.

Meer over Cellulite en voeding lees je hier

Neemt cellulite toe met je leeftijd?

Helaas wel. Dat heeft met een aantal factoren te maken: onder andere dat de collagene productie (verantwoordelijk voor de elasticiteit van je huid) afneemt en je stofwisseling vertraagt. Hormonale veranderingen zoals bij de overgang spelen ook een belangrijk rol in het uiterlijk van je huid.

Is cellulite een teken van een slechte doorbloeding?

Ja, onder andere in combinatie met overmatig vetophoping en minder elasticiteit van de huid.

Zijn warme baden goed tegen cellulite?

Nee.  De afwisseling van warme en koude douche kan echter wel helpen omdat het  de bloedsomloop en stofwisseling stimuleert.

Hoe werkt deze behandeling tegen cellulite?

De 5 pijlers van deze behandeling zijn:

het activeren/stimuleren van de bloed- en lymfe circulatie,

het afvoeren de afvalstoven afvoeren,

het afbreken van de onderhuids vetcellen,

het verminderen van huid verklevingen,

het verwijden van de poriën en verwijderen van dode huidcellen,

Alle informatie over deze behandeling kan je verder op deze pagina terug vinden.