FAQ Cellulite (behandeling)

Reserveer

FAQ Cellulite 

Wat is cellulite?

Met cellulite of sinaasappelhuid wordt een wat bobbelige structuur in de huid bedoeld. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulilte moet niet verward worden met cellulitis. Hiermee wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Ligt het aan jou?

Ja & Nee. 85 tot 92 procent van alle vrouwen hebben cellulite in meer of mindere mate. Het vetpercentage van het lichaam heeft geen enkel verband met de mate van cellulite.

Waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren. Voor meeste kan je niks aan doen (hormonale veranderingen, genetische achtergrond, verminderd effectiviteit in het lymfedrainagesysteem etc.). Voor andere zoals levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging ben je wel verantwoordelijk helaas zonder garantie van een zichtbaar verschil.

De verschillende stadia van Cellulite?

Stadium 1:  Het “pre-cellulitis” stadium waarin de huid alleen tekenen vertoont wanneer er voorzichtig tussen wijsvinger en duim wordt geknepen.

Stadium 2:  Zonder te knijpen, maar alleen het aanspannen van je spieren, is er een licht bobbelige huid te zien.

Stadium 3:  Ook in ruststand toont de huid duidelijk cellulite en ook vaak striae aan. Meestal is het niet te zien door (strakke) kleding heen.

Stadium 4:  De Cellulite is nog meer zichtbaar, ook van verder af en door (strakke) kleding aan. De huid voelt vaak koud aan en verhard op de bewuste gebieden).

Kan cellulite überhaupt volledig verdwijnen?

Je kan niet  ‘genezen’ van cellulite. In andere woorden, cellulite verdwijnt niet volledig. Alle beweringen dat het wel kan door het gebruik van crèmes of andere behandelingen zijn simpel gezegd onwaar. Wel kan je veel doen om het uiterlijk van je huid te verbeteren.

Wat kan ik er verder zelf aan doen?

Zoals eerder gezegd is gezond leven je beste wapen tegen cellulite. Daarnaast kan je goed zorgen voor je huid door o.a. regelmatig te scrubben en je benen/billen in te smeren. Onze behandeling is het meest efficient in combinatie met sporten en afvallen. 

Is er een cellulitecrème die echt werkt?

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. De meeste cellulite crèmes zijn niet alleen heel duur maar werken niet (genoeg) omdat ze niet voldoende geconcentreerd zijn in actieve stoffen. Zoals hierboven gezegd, is insmeren goed voor de hydratie van je huid maar vaak niet meer dan dat.

Helpt borstelen en scrubben tegen cellulite?

Boorstelen en scrubben (met mate) zijn goed om de oppervlakkige dodenhuidcellen de verwijderen en dus glans aan je huid te geven. Cellulite bevindt zich echter in de onderste laag van je huid (hypodermis) en wordt dus niet beïnvloed door oppervlakkig behandelingen.

Let ook op om niet te vaak te borstelen of scrubben. Je huid vormt niet voor niet een bescherming laag tegen de buiten wereld en die wil je niet beschadigen.  

Kan je cellulite verwijderen met dieet en bewegen?

Gezond eten en lichaamsbeweging zijn absoluut essentieel voor elk traject om cellulite te verminderen. Het vraagt wel een lange adem maar de andere voordelen van gezond leven maken het weer goed

Helpt veel (water) drinken tegen cellulite?

Was het maar zo makkelijk…

Nee, water vermindert cellulite niet, maar onvoldoende water drinken draagt wel bij aan de vorming van cellulite. Gewoon je 2 liter fles bij de hand houden kan dus geen kwaad.

Wat kan je beter niet eten ?

Over het algemeen te veel calorieën

Teveel zuiker

Gefrituurd voedsel / Transvetten

Niks verassend hier.

Wat kan je dan wel eten tegen cellulite?

Wat kan je dan wel eten?

(Niet zoete) Fruit. Grapefruit bij voorbeeld zit niet alleen boordevol vitamine C om collageen te helpen herstellen, maar het bevat ook een vetverbrandend vermogen dat kan helpen bij je stofwisseling en gewichtsverlies.

Ander fruit zoals bessen zijn ook heel geschrikt omdat ze veel polyfenolen en weinig suikers bevatten.

Verder zal een gevarieerd dieet rijk aan antioxidanten, omega 3 en vitamin C bijdragen aan minder cellulite.

Meer over Cellulite en voeding lees je hier

Neemt cellulite toe met je leeftijd?

Helaas wel. Dat heeft met een aantal factoren te maken: onder andere dat de collagene productie (verantwoordelijk voor de elasticiteit van je huid) afneemt en je stofwisseling vertraagt. Hormonale verandering zoals bij de overgang spelen ook een belangrijk rol in de uiterlijk van je huid.  

Is cellulite een teken van een slechte doorbloeding?

Ja, onder andere in combinatie met overmatig vetophoping en losheid van de huid.

Zijn warme baden goed tegen cellulite?

Nee.  De afwisseling van warme en koude douche kan echter wel helpen omdat het stimuleert de bloedsomloop en stofwisseling.

FAQ Behandeling

Zijn cellulite behandelingen alleen genoeg?

Nee. De klanten bij wie ik de beste resultaten zie, hebben naast de behandelingen ook hun levensstijl aangepakt. Hierin hoort sport of beweging en een gezond voedingspatroon bij. Vet eten, alcohol drinken, roken bijdragen allemaal (niet verrassend) aan cellulite en in het algemeen over hoe je huid eruit ziet.

Andersom is het ook zo dat gezond leven niet genoeg is om benen, dijen, billen, gladder te maken. Een lokale behandeling op huid niveau is hiervoor onmisbaar.

Werkt de cellulite behandeling wel?

Ja! Absoluut. Is het een wondermiddel? Nee, natuurlijk niet.

We zijn jaren geleden begonnen met het geven van bindweefselmassage specifiek voor mensen met slechte doorbloeding in de ledematen. Naast de gezondheidsvoordelen van de behandeling kwamen we keer op keer achter dat het ook een positieve cosmetisch effect op de uiterlijk van de huid had waaronder het verminderen van cellulite. Sindsdien hebben we ons op die aspect van de behandeling steeds meer gefocust en onze behandeling verder ontwikkelt. (meer info over de behandeling vind je hier) Vandaag zijn wij samen met onze klanten heel blij met de resultaten die bereiken.

Is één celluite behandeling genoeg?

Elke behandeling heeft effect. Echter begin je zichtbare resultaten te zien tussen 3 en 6 behandelingen. Omdat het jaren duurt voordat cellulite zich ontwikkelt, zal het ook maanden duren voordat het op de juiste manier is verminderd.

Dit is ook de reden dat we alleen behandelkuren aanbieden van 5 of 8 behandelingen. Na het afmaken een volledige kuur, kunnen er losse behandelingen worden geboekt. Dit wordt vaak gedaan om nog meer effect te krijgen of ter onderhoud.

Hoe gaat de cellulite behandeling?

Bij de eerste behandeling wordt de conditie van de huid en het stadium van de cellulite geobserveerd. Ook wordt gekeken en besproken of er geen contra-indicaties zijn zoals bv spataderen.

De huid wordt eerst warm gemaakt en voorbereid door een stimulerende massage.  We willen vooral de bloedcirculatie op gang krijgen voordat we met de cupping/Vacuüm behandeling beginnen. We bouwen, vooral bij de eerste behandeling, daarom langzaam op om te zien hoe de huid van iemand reageert. Omdat de huid gevoeliger bij sommige vrouwen kan zijn, wordt de behandeling altijd aan onze klanten aangepast. Dit is ook een van de redenen dat sommige vrouwen meer behandelingen nodig hebben om resultaten te zien. Ons motto is wel dat je altijd de kans aan je lichaam moet geven om zichzelf te activeren en herstellen.

Hoe lang tussen twee cellulite behandelingen?

Dit verschilt per klant, maar gemiddeld is een week precies goed. Het gaat namelijk om de balans te vinden tussen genoeg herstel tijd en het blijven activeren en stimuleren van je huid.

Hoe voelt de cellulite behandeling?

Hier ook verschilt het per klant. Meestal wordt het (vooral de eerste keer) als niet prettig ervaren. Het vermindert echter in de loop van de kuur. Vaak horen we van onze klanten dat het zelf ontspannen kan voelen na 3 of 4 sessies.

Zijn er bijwerkingen van de cellulite behandeling ?

Vaak hebben onze klanten ‘last’ van rode of blauwe plekken na de behandeling. Dit is een normale reactie van de huid die telkens zich herstelt en vernieuwd. Je kan het zien als een teken dat de behandeling werkt, dat het lichaam zijn werk doet.  Omdat je een plaatselijke natuurlijke ontstekingsreactie veroorzaakt, wordt het immuunsysteem gestimuleerd waardoor er witte bloedcellen naar het gebied getransporteerd wordt om het weefsel te herstellen.

Ook kan het zijn en dat je een jeuk en/of een beurs gevoel een paar dagen na de behandeling voelt. Dit is ook onschuldig.  De gevoeligheid van de huid wordt vaak minder naarmate de kuur vordert. Die is een teken dat het bloed beter circuleert en zowel de diepe als oppervlakkige lagen van de huid van voedingsstoffen en zuurstof worden voorzien.

Voor wie is de cellulite behandeling niet geschrikt?

Onze cellulite behandeling is niet alleen een veilige, maar ook een efficiënte methode om cellulite te verminderen. Omdat elke persoon uniek is, kunnen we echter niet alle lichamelijke reacties voorzien.

U bent zelf te allen tijde verantwoordelijk om de behandelaar te informeren over potentiële contra-indicaties van de behandelingen.

De bekendste contra-indicaties (niet uitsluitend) zijn: Koorts, ontstekingen (huid of algeheel) Infectieziekten, Gebruik van bloedverdunners, Zwangerschap, Bloedziektes, …).

Raadpleeg altijd je arts als je twijfelt of de behandeling voor jou geschrikt is.

Lees onze algemeen voorwaarden voor meer informatie hierover.