Moeiteloos is de key!

moeiteloos 1
Massage op locatie

Written by Johann Legendre

I see beauty in people! My mission, my soul's purpose, is to show this beauty to those who forgot to see it in themselves. I want to help lessen the self-inflicted pain due to doubts and fears. You already have everything you need inside you, but just need to see it, really see it.

Vaak heb ik me afgevraagd waarom ik een burn-out heb mee moeten maken. Na lang interne en externe onderzoek ben ik achter gekomen dat mijn genetisch erfenis en opvoeding (oorsprong) hebben me gebracht om mijn leven vanuit bepaalde ongezonde overtuigen te leven (oorzaak). Om van een lang proces en kort verhaal te maken waren mijn gedachten, gedragen en keuzes veel te ver verwijderd van wie ik van binnen echt was.

Ik zal hier niet verder op de ‘waarom’ in gaan, maar wil me vooral focussen op ‘hoe’ je dat bij jezelf kan herkennen om uit eindelijk de cirkel van inefficiënt en vooral beschadigende patronen door te breken.

Moeiteloos is de key.

Onze leven wordt gedefinieerd door wat te denken en wat we doen. Wat we denken is een gecompliceerd interne proces die vrijwel onzichtbaar is voor de buitenwereld en soms ook voor ons zelf. Wat we doen is in tegendeel een vrij transparant proces. De baan die we hebben, de relaties die we aangaan en onderhouden, wat we doen in onze vrij tijd zijn allemaal aspecten van wie we zijn. Toch? Of kunnen we onszelf en de rest van de wereld hiermee steeds misleiden?

Als je goed in balans bent is wat je doet een goede weerspiegeling van wie je bent. Helaas zijn nog veel mensen die een imago naar de wereld projecteren die weinig met hun zelf te maken heeft. Er is niks mis mee om zich te verkleden voor een feest of carnaval, met andere woorden zich af en toe voor doen als iemand anders (het gaat soms om de nodig concessies en aanpassing van het leven) maar wat als het voelt dat je in je dagelijks leven constant een kostuum draagt?

Burn-out

Je ligt niet alleen tegen jezelf maar tegen andere ook.

Als je keer op keer dingen doen die eigenlijk niet bij je passen wordt het steeds meer een leugen en het zal je zoals alle leugens meer en meer energie kosten om die in het leven te houden. Daarnaast nemen jou de mensen om je heen zoals je jezelf laat zien. Achteraf de slachtoffer spelen en klagen dat mensen niet goed luisteren naar jouw interne (en verborgen behoeftes) is hypocriet.

Voorbeeld: Stel je voor dat je altijd klaar voor andere staat. Je collega ontlasten van zijn werkdruk, alles zelf doen in huis en goed zorgen voor je partner en kinderen, luisterend oor bieden voor je vrienden etc. Niks mis mee op zich behalve de knagende gevoel van “en ik dan” verschijnt. De mensen om je heen zullen altijd nemen wat je geeft en je kan niet verwachten dat ze gaan graven om jouw interne behoeftes te ontdekken als je ze zelf niet laat zien.

Dit manier van leven is dus alles behalve moeiteloos.

“Zwem nooit tegen de stroom van je innerlijke rivier!” 

Moeiteloos betekend overigens niet dat je geen uitdaging aan moet gaan, maar wel dat je nooit (of alleen met bewust mate) tegen de stroom van je innerlijk rivier moet zwemmen.

Als je dicht bij je behoeftes, talent, motivaties, kwaliteiten en beperkingen blijft zal een nieuwe wereld voor je open gaan. Een wereld waar meer energie instroomt in plaats van uitstroomt.

Johann 

Ps:  I apologize for my poor dutch 

 

 

You may also like…

A burn-out happens when…

A burn-out happens when…

A burn-out simply happens when you distance yourself from who you truly are for too long. Let me explain… Most of the...

Never my enemy

Never my enemy

I stood up in pain, but determined to try. Not to reach for anything this time, but just to be what I always was.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *